28 dubna 2006

The Gathering - Mezihra - část druhá

Je září roku 1993 a The Gathering nahrávají v holandském studiu Spitsbergen materiál na novou desku. Po úspěchu alba "Always..." jsou očekávání velká, ale k naplnění těchto očekávání bohužel nedošlo.

Almost A Dance (1994)

1. On A Wave
2. The Blue Vessel
3. Her Last Flight
4. The Sky People
5. Nobody Dares
6. Like Foutains
7. Proof
8. Heartbeat Amplifier
9. A Passage To Desire

Album je pojmenováno "Almost A Dance" a vyšlo začátkem roku 1994, i když některé zdroje uvádějí rok vydání 1993. Na skládání hudby se podílela celá kapela, slova byla v režiji nového člena kapely zpěváka N. Duffhuese, jen při skladbách "Like Foutains" a "A Passage To Desire" mu pomáhala zpěvačka Martine van Loon. Na albu se nepovedla spousta věcí, ale co totálně shazuje nahrávku je zvuk a hlavně katastrofální zpěv Nielse Duffhuese. Bohužel svým výkonem ke kvalitě alba nepřispěla ani zpěvačka Martine van Loon, i když na druhou stranu, ta na albu nemá moc prostoru. O produkci, nahrávání a také namixování alba se staral Tom Holkenborg, který také neuhlídal to, co uhlídat měl. Všechny tyto faktory, řadí album do průměrnosti a je to jen škoda, protože samotný materiál na albu není vůbec špatný. Kapela vyklouzla z death metalových vod a vydala se směrem k objevování nových poloh. Chraplavý hlas Barta Smitse je nenávratně pryč, klávesy už nejsou tak násilně vkládany do skladeb, album je víc melodičtější, rozmanitější, protkané pěknými pasážemi, kde můžeme jen dvakrát litovat špatného Nielsova zpěvu.
Ještě koncem roku 1993 The Gathering vyjíždějí na turné po Holandsku na podporu nově vydaného alba. Dva koncerty odehráli také v Belgii, ale ani tato šnůra nepomohla v prodejnosti alba, které se prodává velmi špatně. Kapela ví, že se musí se zpěvem něco udělat a tak 25. 2. 1994 v holandském městě Zoetermeer Niels Duffhues zpívá naposledy. Nastává období hledání nového zpěváka. 29. 5. 1994 na koncertě s The Gathering zpívá Patrick Harreman ze skupiny Moon Of Sorrow a 18. 6. 1994 v holandském měste Den Bosch se za mikrofónem objevuje neznámá zpěvačka z neznámé skupiny Bad Breath, Anneke van Giersbergen.

Štítky:

Komentáře: 3:

Blogger paulie z maleho mesta řekl...

Koho zajímají tyhle srdceryvné hefty o zhulených rockerech? My chceme něco z real life!

7:38 dop.  
Blogger Lenule řekl...

Me me me! Neznama tehdy, dnes zboznovana, vidte kluci? :)

11:18 dop.  
Blogger Iced řekl...

Hele, Paulie, neser... :-)

2:28 odp.  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka

TOPlist